Skip to content

ΛΑΠΙΘΕΣ-ΙNΣΤΙNΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ”ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΓΗ”

25/11/2013

Υπηρετώντας την Αυθεντική Ελληνική Ιππική Παράδοση και όχι μόνο... Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις δράσεις μας που ανάγονται στο 1980. Από τότε μέχρι και σήμερα δρώντας σε πολλαπλό επίπεδο, η ομάδα πέρασε απ΄ όλα τα στάδια: φοιτητική ζωή στο εξωτερικό, παρουσιάσεις, συνεργασίες και πολλά ακόμη. Η ομάδα ελαττώθηκε, αυξήθηκε , είχε διακυμάνσεις αλλά ήταν πάντα στις επάλξεις. Τελικά μετά από τόσες εμπειρίες, κάποια χρόνια πριν κατασταλάξαμε ουσιαστικά στην έρευνα και την εφαρμογή της αποκλειστικά στη θεσσαλική γη-σε βουνό πεδιάδα και θάλασσα, Άλλωστε η γη αυτή έχει τόσα πολλά να μας δώσει ακόμη.

lapith2

Σύγχρονη αναπράσταση Αρχαίου Θεσσαλού ιππεα από τον σύλλογο Ιστορικών Μελετών ΛΑΠΙΘΕΣ

Αχιλλέας, Ιάσονας, Αλέξανδρος των Φερών, Πολυδάμας, Κένταυροι, Λαπίθες… Εδώ θεωρούμε ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους Λαπίθες δεδομένου όλοι μιλούν για Κενταύρους ,άλλα η συνεχής διαμάχη μεταξύ τους αποδίδεται από τους ιστορικούς στη μάχη του καλού με τον κακό.  Αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία που θα την παρουσιάσουμε στο μέλλoν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Όλυμπο,το Πήλιο, τους Δόλοπες, τους Περραιβούς, τα έθνη των Θεσσαλών την Θεσσαλική Αμφικτιονία. Λαμβάνοντας υπ όψιν όλες αυτές τις παραμέτρους προχωρούμε πιο ουσιαστικά σ αυτό που λέγεται Πειραματική Αρχαιολογία ,σε μια καλή συνεργασία πάντα με αρχαιολόγους και επιστήμονες που μας εμπλουτίζουν με πολλά σημαντικά στοιχεία. Η θεσσαλική γη πρωτοπορεί γιατί εδώ έχουν γίνει βήματα στην Πειραματική Αρχαιολογία. Η ΑΡΓΩ το πλοίο του Ιάσονα που ανακατασκευάστηκε στη Θεσσαλία, οι Θεσσαλοί ιππείς που παρουσιάσθηκαν στην Ιταλία και όχι μόνο. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον φίλο μας και συνεργάτη Στέφανο Σκαρμίντζο για την αμέριστη βοήθειά του σε ότι αναφορά  το Θεσσαλικό Ιππικό.  Ήδη είμαστε στη φάση κατασκευής αρχαίου πολεμικού άρματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε στοιχεία για όλους τους φίλους που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την ιστορία μας.

Ο Πρόεδρος του Σλυλλόγου Λαπίθες Κος Θ. Σδρούλιας σε παρουσίαση στα Φάρσαλα

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λαπίθες Κος Θ. Σδρούλιας σε παρουσίαση στα Φάρσαλα

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η Ιστορία, που αποτελεί μια δυνατή εστία αντίστασης στα όσα άσχημα συμβαίνουν σήμερα. Αγαπητοί φίλοι ας αναδείξουμε το μεγαλείο της Ελληνικής Ιστορίας και το μεγαλείο τω Ελλήνων στο πέρασμα των αιώνων. Δεν το λέμε εμείς αλλά το λέει και το γράφει η ιστορία μας στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Αυτή τη γλώσσα θα πρέπει να γράφουμε και όχι τα “γκρήγκλις”.Μα έχουμε γραφή αιώνων…Μας αναγνωρίζουν σε παγκόσμια εμβέλεια …Λοιπόν ας τους δώσουμε την γραφή μας και τη γλώσσα μας που είναι τόσο όμορφη. Επίσης η ομάδα μας συγχαίρει όλους  όσους σε πανελλαδική και παγκόσμια βάση που κάνουν μεγάλες προσπάθειες να κρατήσουν την Ελληνική Ιστορία και παράδοση σε υψηλό επίπεδο.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: